Automate your Marketing
with Womplify




 
kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 28-Feb-2010 12:24 Email | Share | | Bookmark
My Machine Room

Table Runner
 
Quilt Cucu saya
View all 14 photos...
Ini kerja auntie jika ada waktu lapang, selalu nya auntie mula kan kerja menjahit
di waktu pagi, entah kenapa, di sebelah petang auntie lebih suka di meja computer
dari menjahit, jadi pagi menjahit, tengah hari memasak dan petang bermain computer hahaha, masa bergitu pantas.....satu hari berlalu Di sini ada sedikit sebanyak
dari jahitan auntie untuk tatapan kawan2 di fp , malas nak letak gambar2 yg lain kerana fp sangat lambat to upload photo...sabar aje lah

















Wednesday, 24-Feb-2010 10:07 Email | Share | | Bookmark
Merindui kawan2 di fotopages

Asalamualaikum kawan2 fp, apa kabar semua, harap semua nya sihat2 dan beri
Allah kesihatan yang baik, bagi auntie alhamdulliah, sihat, dan masih aktif di sini
tetapi secara senyap2 melawat page kawan2 dan sifu2 masakan, untuk melihat recipe2
baru, dan lama, dan juga melihat aktiviti mereka.
Ya kawan2 kali ini auntie muat kan sejenis masakan ala chinese,masakan ini menjadi kegemaran kami sekeluarga, (suami pun suka) my daughter Shasha yg sedikit sebanyak telah mengambil alih tugas di dapur sekarang ini, dan ini ada lah hasil
air tangan nya








Ini resepi Hor Fun ya (Shasha dapat dari internet tapi dia tak ingat website mana)

1 small packet of Hor Fun (rolled rice noodle)
1 small pc of chicken breast (sliced thinly & marinate with corn starch and oyster sauce) but shasha used some beef instead. tastes better.
10 medium shrimp
1 bunch green (sawi or kailan)
2 cloves garlic
3 cup chicken stock/water
2 tbsp oyster sauce
2 tbsp soy sauce
1 egg - lightly beaten
salt and pepper to taste
corn starch to thicken sauce

Method:
1) Steam or soften noodles. Put a tbsp of oil and fry noodle with soy souce until warm
and brownish. set aside.
2) In the same pan put oil and fry the garlic until brown. Add in chicken/beef, strir fry for
1 min. add water/stock, then add in oyster sauce, soy sauce and bring it to boil.
3) Add in green and shrimp. Continue to cook for 2 mins . Add in cornstarch to the
thickness desired. Bring to boil.
4) Turn of heat and stir in beaten egg. Gently stir to cook egg.
5) Dish gravy over fried noodle. Serve with pickled chillies .


Thursday, 17-Sep-2009 22:32 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Kepada kawan2 di fotopages auntie mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri dan auntie memohon maaf jika ada tersilap kata , semasa membuat comment di page kawan2 harap maaf kerana telah lama menyepikan diri, kerana kesuntukan masa agak nya, auntie juga tak pasti, lagi2 di bulan yang mulia ini, activiti auntie sangat padat, maklum lah, tempat ini sangat baru buat auntie dan keluarga, alhamdullilah segala nya berjalan lancar, alhamdullilah syukur . Kepada teman2 di fotopages dan yg tiada fotopages, terima kasih kerana tak jemu2 melawat page auntie, dan di sini sedikit sebanyak kuih2 yang auntie sedia kan untuk aidil fitri, di mana kebanyak kan kuih2 raya ini, ada di page auntie yang telah lalu, dan resepi2 nya auntie ambil dari orang yg terkenal di fotopages seperti kak Liza, Mama Fami, Rinn Chan dan ramai lagi, maaf kalau auntie lupa, dan juga chef terkenal yang auntie selalu mengikuti perkembangan nya,ia itu Mat Gebu, auntie cuba buat biskut kelapa, emm memang sedap......
Dan kepada kawan yg mengirim kada raya kepada auntie terima kasih....






Tart Gulung




Sarang Semut




Butter cookies (Shasha





Biskut Kelapa





Biskut Kelapa yag belum di bakar





Chocolate Chips (Shasha)


Wednesday, 15-Jul-2009 02:40 Email | Share | | Bookmark
Welcome the Holy month of Ramadhan

 
 
Baru ini Shasha buat muffin, low fat muffin or healthy muffin, muffin ini sebenar nya untuk
buat sarapan ini disyorkan, tapi boleh aja untuk makan petang, ke malam, sebab dia
low fat dan healthy. Bagi auntie muffin ini okay2 saja, tapi kalau nak sedap lagi memang
lah yang muffin biasa with butter, more eggs, sugar and milk...hahaha, tapi kalau
yang menjaga badan tu, elok lah muffin ini

Auntie juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut Bulan Ramadhan, semuga amal ibadah kita di berkati Allah, ameen

Kawan2 di fotopages jangan lupa letak resepi Biskut Raya okay...













Monday, 13-Jul-2009 10:34 Email | Share | | Bookmark
Perjalanan

Spirit Of Tasmania
 
 
View all 20 photos...
Semasa berpindah dulu anak auntie Shasha memandu. Kami memulakan perjalanan
dari Launceston ke Devenport, Tasmania dengan menaiki feri "Spirit Of Tasmania"
bertolak pada jam lebih kurang 7.30pm dan sampai ke Mlebourne keesokan hari nya
pada lebeh kurang 7.00am. Dari Melbourne kami teruskan perjalanan, di mana kami
juga berhenti bila hari mulai gelap, dan pada keesokan nya memandu lagi hingga lah
kami sampai ke Brisbane, Queensland. Kami mengambil masa selama empat hari, kerana banyak berhenti dan melawat di persekitaran, juga tak lupa peristiwa banjir yang melanda sempadan NSW ke Queensland. Alahamdullilah, segala2 berjalan lancar dan
bersyukur kerana semua nya selamat. Takut juga di mana di suatu tempat Shasha
memandu di kawan rendah dan banjir, tapi kini segala2 hanya tinggal kenangan,
kenangan yang tidak dapat kami lupa kan, terutama, kenangan meninggal kan rumah
kami di Tasmania, dan kawan2 rapat, walau pun yang kebanyakan berlainan bangsa
dan agama, tapi mereka sudah seperti saudara sendiri, dan sekarang kami mula kehidupan baru di sini, bersyukur segala2 nya berjalan lancar, mendapat kawan yang
baru, dan cuba untuk menyesuaikan diri disini. Tak banyak kelainan nya Australia tetap Australia, Alhamdullilah, Syukur......















[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net