kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Sep-2008 05:28 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Selamat Hari Aidil Fitri Untuk Kawan2 di Fotopages. Maaf jika sekira nya auntie terkasar bahasa
atau ada comment2 yang di jawap ini adalah kerana kesibukan dan cuaca yang terlalu panas
membuat auntie menjadi malas, Lagi sekali auntie mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri
dan kepada yang mengirim card2 hari raya kepada auntie, dan yang mana auntie mengambil di
page2 mereka, auntie berterima kasih dan ia nya sebagai hiasan di page auntie dan untuk menambah
seri lagi. Terima Kasih.








Selamat Hari Raya Dari Keluarga Auntie Umi-Kal

Umi-Kal

Adam Michael Mubin Abdullah dan Ibu yang di sayangi Fatimah Bee Mohd Shah

Syedi Mohd Shaif

Syedi Mohd Sharil

Witta Roestiana

Sharifah Shasha


dan ini card dari srsfeqah







Dari Mamasya










Ini Card Dari Rinzura






Ini Card dari Mama Fami







Card dari Cek De Sam







Friday, 19-Sep-2008 14:52 Email | Share | | Bookmark
Sambal Machang

 
 
Setelah lama tak makan buah machang, di mana buah machang sangat popular
di negeri Perak, ia boleh di makan bergitu sahaja saperti mangga, tapi bagi auntie
pula dah tentu di buat sambal....sedapppp......tapi buah ini selalu nya bermusim
kalau datang musim nya telalu banyak, tapi kalau tiada susah juga nak dapat,
kalau di musim during buah machang datang serentak. Sungguh senang untuk membuat
sambal ini, ia hanya memerlukan bahan2 saperti di bawah


Cili merah atau lada merah
boleh di guna kan cili api
sedikit belacan
garam, gula
dan akhir nya
Buah macang di hiris halus

Tumbuk dengan mengunakan batu sambal
Itu saja.

Selera sungguh kalau di makan dengan nasi, dan ikan kering goring



Cuba lah kalau ada buah macang






Tuesday, 9-Sep-2008 22:50 Email | Share | | Bookmark
Biskut Kelapa

 
 
 
View all 6 photos...
Salam kawan2 di fp, apa kabar???? agak lama auntie tidak ke sini, ini ada lah
kerana masa yang tak mengizinkan lagi2 di bulan yang mulia ini sungguh banyak
perkara yang nak di selesai kan, emak tersayang juga di sini bersama auntie untuk
menjalankan ibadah puasa, maklum aje lah dah berapa tahun auntie tidak dapat berpuasa
bersama mak, alhamdullilah kali ini di izin kan Allah s.w.t. walau pun mak agak uzur
tetapi dengan sedaya upaya nya dia tetap mencuba untuk berpuasa, kesian tengok
mak yang hanya dengan dua suap nasi bila berbuka puasa, dan bila di waktu sahur
langsung tak dapat menjamah makanan kerana tidak mempunyai selera, insaf kalau kita
melihat, bergitu lah kita nanti agak nya, sungguh pun bergitu masih terbayang kegembiraan
di wajah nya apabila ia dapat bersama2 cucu2 nya berbuka setiap hujung minggu apa bila mereka
tidak berkerja, masih di bawa oleh cucu nya ke pasar ramadhan USJ 4, alhamdullilah
auntie bersyukur kerana mendapat anak2 yang sungguh perihatin dengan keadaan
opah mereka, bergitu lah sedikit sebanyak coloteh auntie kali ini, dan mari lah kita bersama2
beramal selagi yang boleh di bulan yang mulia ini semoga akan di terima Allah s.w.t., akhir
nya semua yang baik datang dari Allah s.w.t dan yang buruk datang dari saya.

Okay berbalik fp, semasa auntie di kampung di mana auntie dapat melihat
orang2 di kampung dengan pernigaan kecil2an mereka dan satu daripada ia lah
biskut kelapa.

Maaf kerana tidak mempunyai resepi, jadi kalau ada kawan2 kita di fp yang mempunyai
resepi boleh lah kita berkongsi, kalau tidak nanti kalau auntie balik lagi, akan auntie cuba
dan dapat lah kita berkongsi, ini terpulang sama ada tuan empunya resepi nak berkongsi
maklum lah mereka membuat jualan, kalau kita lain share aje :-Dengan apa yang
auntie dapat lihat bahan2 nya saperti berikut Biskut kering, kelapa parut, gula, serta achuan,
hanya sukatan kurang pasti.


Biskut ini terlah menjadi biskut favorite auntie dari zaman persekolah lagi.
































Friday, 15-Aug-2008 10:55 Email | Share | | Bookmark
Tanah Abang Jakarta dan Bandung

Tengkubang Perahu
Anne n Yong
Shasha
View all 10 photos...
Sebelum dan selepas tarikh perkawinan anak auntie tempoh hari sempat juga auntie ke
Jakarta untuk membeli belah, juga tidak ketinggalan ke Tanah Abang,dan Bandung
walau pun jalan2 dan di tempat membeli belah sesak dengan orang yang bergitu ramai
sekali. Mula tu terfikir juga ish macam mana nak shopping ni, tapi setelah
pemandu di sana menasihat kan auntie dan keluarga supaya berhati2 selalu,
maka kami pun selamat lah bershopping dengan gembira nya dan dalam hati
kecil kata nak DATANG lagi besttt nya, barang2 yang harga nya sungguh
berpatutan, mana nak cari kat Australia macam ni Tidak ketinggalan
auntie ke Tengkubang Perahu di mana tempat percutian dengan cuaca nya yang
sejuk. Tidak dapat bermalam di sini, kerana masih mahu membeli belah di Pasar
Baru Bandung dan Factory Outlet, Thanks menatu kerana memperkenalkan distinasi
baru untuk bershopping





Tangkubang Perahu



Tengkubang Perahu




Tengkubang Perahu




Kesibukan di Tanah Abang



Quote:
    srsfeqah>> memang best shopping kat sana, harga juga berpatutan

    stROZze>> auntie tunggu update terbaru ye

    mamasya>> elok lah tu gi shopping raya

    Muna>> emmm sedap tu

    Mummy Jam>> betul kata mummy tu tuhan aje yang tahu orang ramai, sampai
    takut auntie nak jalan

    Niza et sofia>> Insyaallah satu hari Niza mesti sampai, auntie sihat, terima kasih ye

    unnamed>> ramai yang bergitu, kesian tengok

    rinzura>> dengar2 bergitu lah sejarah nya

    Ida>> auntie pun macam tu teringat2 Bandung

    Lee Lin>> tu lah kena beli, jangan tak beli

    Jie Jie>> cuaca nya best sejuk

    mamazieza>> salam mama, lama auntie tak melawat mama, nanti auntie datang

    Yale2>> sibuk shopping tak kan tak nak lepak dengan anak saye

    unnamed>> Terima kasih

    cek de sam>> Terima Kasih

    Shasha>> mummy rinduuuuu

    Mamasya>> Nanti auntie datang rumah ye

    Nur>> Salam Nur, selamat menyambut bulan Ramadhan

    Boxhouse(Cik Tun)>> nak jumpa boleh aje, lepas raye ke, atau auntie datang rumah boleyyy

    mummy Jam>> Selamat berpuasa

    Nik Shasha>> Siapa tu ye???cuba bagi clue sikit

    Kak Jie-Jie>> Salam Ramadhan, nanti auntie datang tengok Tag

    Cik De Sam>> Salam Ramadhan untuk Cik De Sam dan family semoga amal ibadat di
    bulan yang mulia ini di berkati Allah s.w.t.

    F&Z>> Selamat menyambut Ramadhan

    Mama Fami>> Same to you, mesti dah banyak buat kuih raya ni

    Daalia>> Selamat menyambut Ramadhan Daalia

    srsfeqah>> Salam Ramadhan jua untuk Feqah dan family


Friday, 8-Aug-2008 08:19 Email | Share | | Bookmark
Kenduri Kampong (Sharil & Witta)

Nenek dan Mummy Witta
 
 
View all 6 photos...
Alhamdullilah selamat semua nya dah selesai lah perkawinan anak auntie
yang berlansung dengan serba sedehana, majlis ini di selengarakan oleh
kakak auntie Rohani, dan bertempat di rumah nya, sederhana tetapi meriah
di mana keluarga kami jauh dan dekat telah berkumpul untuk sama2 meraikan
majlis menyambut menantu.




Quote:
    Kepada Yong, kami sekeluarga mengucapkan jutaan terima kasih kerana
    telah mengadakan majlis perkahwinan anakanda yang di kasihi Syed Sharil dengan jaya
    nya, hanya Allah saja yang akan membalas budi baik Yong, dan kami berdoa agar Yong
    di murahkan rezeki di panjang kan umur dan di berkati Allah s.w.t.















" My baby"





























My mum and gorgeous Anne Octaviane





Quote:
    Zai-Kulim>> Thank you yang singgah d fotopages auntie

    Strozze>> Bunga yand di perbuat dari sabun tak boleh makan


    Noor>>Terima Ksih Noor

    rinzura>> Sibuk tu la yang senyap tu

    Mummy Jam>> Terima Kasih kerana sudi ke fp auntie

    Mama Fami>> Terima Kasih Mama

    Nur>> Terima Kasih kerana doa Nur itu insyaallah di berkati Allah s.w.t.

    Jasmeen>>

    Mamasya>> Buat kenduri di kampong memang lain sekali, lagi2 sanak saudara
    yang datang, bahagia rasa nya dapat bertemu, kalau tidak memang tak dapat berjumpa mereka

    Muna>> Salam Muna, dan terima kasih kerana sudi datang ke dapur auntie



[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net