kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 17-Jul-2008 09:16 Email | Share | | Bookmark
Terima Menantu Tanggal 6/7/08

Majlis Membaca Alquran
Tempat bersiram
Hantaran
View all 10 photos...
Hello kawan2 dan kenalan auntie yang tak jemu2 melawat auntie di sini,
maaf kerana mengambil masa yang agak bergitu lama untuk kembali ke
ke fp dengan berita terkini, sebelum terlupa auntie nak mengucapkan terima
kasih di atas comment2 dan private2 message untuk auntie dan maaf lagi
sekali tidak dapat menjawap sebahagian daripada message2 oleh kerana
terlalu sibuk , ini sebagai tajuk di atas "Terima Menantu" Alhamdullilah
dan bersuyukur kepada Allah swt bertambah lah saorang lagi anak auntie
walau pun pada hakikat nya hanya menantu, tapi pada auntie dia sebagai
sebutir mutiara yang di anugerah kepada auntie dan keluarga kami.Bertambah
seri lagi keluarga auntie dengan ada nya menantu, auntie berdoa kepada
Allah swt supaya WITTA ROESTIANA RUSMAN REVAI menjadi menantu
yang solehah di murah kan rezeki dan di beri zuriat yang soleh dan solehah juga
berbudi perkerti, ameen. Menantu auntie berasal dari Jakarta jadi kami
ke Jakarta pada 4th June 08, untuk acara melamar dan berkenalan dengan keluarga
di Jakarta, dan kami kesana lagi pada 1st July 08, dan di mana acara akad nikah
dan reception pada 6th July 08, alhamdullilah telah berjalan dengan lancar dan
di mana auntie dan keluarga kami dari Malaysia ke sana dapat melihat adat
resam mereka di sini sebahgian dari gambar2 yang dapat di rakam kan
dan akan auntie cuba untuk memberi berita2 terkini seterus nya di mana akan
di ada kan menyambut menantu di kampong tidak lama lagi.






Syed Mohd Sharil dan Witta Roestiana Rusman Willemin
Pertunangan tanggal 4th June, 1908





Sharil and Witta Pre Wedding

(Gambar dari Saffandiphoto.com) dan di solek oleh
Uwie Nasution) 012-2320089

Sebelum hari pernikahan mereka juga mengadakan majlis membaca Yassin dan majlis
persiraman



Akad Nikah



Selesai dan dah menjadi suami



Pengantin















Quote:
    Nur>> Terima kasih Nur, dan auntie berharap menantu pun bergitu
    juga

    srsfeqah>> Thank you Feqah

    Aila>> ye ke tu La

    Shasha>> At long last

    Linda Sani>> Thank you Linda

    Masriyah>> Terima Kasih Mas

    Rinzura>> Terima Kasih

    cinta Ct>> Thank you

    Baba >> Thanks Baba, ingat nak buat juga jambatan tu, tapi nampak
    nya modal tak ada, nak kena minta loan kat baba lah

    mummy Jam>> macam tu lah nampak nya

    Niza et sofia>> Thank Niza

    NoorThank you Noor

    faiz n fatin>> Macam tu lah nampak nya auntie busy sikit

    Strozze>> Itu lah jauh

    F&ZTahnk you

    Kak Rus>> Terima kasih Kak Rus

    lynn>> macam tu lah nampak nya

    Mamasya>> Terima kasih Mamasya

    Jasmeen>> Memang ya tu Men rumah auntie tak terjaga hari ini auntie dah menyapu sawang2 tu, tak baik tinggal lama2 sawang

    Zira>> terima kasih

    Abah Along>> Thank you Abah

    Eena>> Thanks Eena, auntie masih di sini

    Cik Tun>> Terima kasih kerana bagi semangat untuk auntie baking semula



Tuesday, 27-May-2008 03:25 Email | Share | | Bookmark
Tanggal 24 May

 
 
 
View all 5 photos...
srsHari Jadi auntie, kali ini auntie meraikan hari jadi di Malaysia, bersama anak2
tersayang, Shaif, Sharil dan my menantu to be Witta di restaurant " Shook"
KL, dan bermalam di Ritz Carlton di mana kawan baik Shaif dan Sharil, Zehan
dengan baik hati melayan auntie di situ, tidak banyak gambar2 yang dapat auntie
ambil kerana sibuk dengan makan dan berborak, yang tak habis2, maklum lah dah
lama tak jumpa anak2, Shasha belum sampai sehingga bulan hadapan. Terima kasih
anak2 ku kerana bersusah payah melayan dan membelanja , dan keesokan hari
nya kita lunch kat Restaurant makan "Ayam Penyet" di Sunway, dan berhibur di
J Co Donut , untuk pengtahuan kawan2 di fotopages auntie dah gemuk
anak auntie belanja makan minggu ini nampak nya kena kurang sikit, nanti tak muat baju.







Quote:




Birthday Cake dari Vincenzo




Dinner at Shook



Bermalam di Ritz Carlton Kuala Lumpur




J Co Donut





J Co Donut



Quote:
    >>Cek De Sam Terima kasih

    Ida>>Insyaallah Ida, memang berhajat nak call Ida tapi sungguh tak ada masa sekarang
    insyaallah kalau ada kesempatan sebelum balik nanti, leh date

    boxhouse studio>> Cik Tun terima kasih, akan call Ida soon insyaallah

    Masriyah> terima kasih Mas

    Syawal Echa>> terima kasih anakanda, masa berlalu dengan pantas, rindu kan
    anakanda , insyaalah akan bonda cuma letakan gambar terbaru

    Mamasya>> bergitu lah kalau balik Malaysia, apa lagi makanan banyak,
    makan aje

    Nur>> Terima kasih Nur

    Farah>> Terima Kasih memang best dapat berjumpa anak2 hilang kan rindu

    Rani>> terima kasih Rani

    Roy LazimThank you sister

    Zira>> Terima kasih Zira, lama juga auntie di sini

    Lee Lin>> betul kata Lee Lin tu makan puas2, tapi takut juga

    AilaTerima kasih kerana bawa auntie makan, dan hadiah yang mama
    bagi kat auntie, sesungguh tak dapat auntie membalas budi Aila dan Mama Aila
    yang sudi berjumpa auntie, segan rasa nya dengan Mama Aila maklumlah dia
    saorang ahli perniagaan yang berjaya Thank again darling

    Linda Sani>> Terima Kasih Linda

    Ahmad Syafik>> Terima Kasih adik Syafik, nanti auntie add ok

    rinzura>> Terima Kasih Rin

    Niza>> Thanks Niza

    srsfeqahThanks Fiqah

    Mummy Jam>>Thanks Mummy Jam, kalau dah balik tu sibuk memanjang lah nampak
    nya

    Mak Lang >> Terima Kasih Mak Lang

    Noor>> Thank you Noor

    KookiesNkeks>> Terima Kasih cuba lah sedap bengkang tu

    Zai>> Terima Kasih kerana sudi singgah

    Mama Fami>> Terima Kasih Mama

    Za>> Terima Kasih Za, sorry lah tak dapat nak jumpa Za sebelum balik
    terlalu sibuk

    Niza>> Thanks Niza

    Bonda Raqyn>> Terima Kasih EJ, insyaallah kalau ada masa berjumpa lah nanti

    Jie-Jie>> betul kata Jie-Jie tu memang auntie dah makan tempeh

    Rfah>> terima kasih Rfah

    MamaLeen>> Terima Kasih, auntie kat Malaysia bercuti di sini

    Baba dah Separuh Abad>> Hi Baba, lama tak dengar cerita, nampak nya baba
    dah lawan saya, kerana banyak entry2 baru kat fp, oleh kerana kesibukan di Malaysia
    nampak nya fp saya juga menjadi tergendala

    Jasmeen>> Terima kasih Jasmeen, J Co donut kegemaran auntie sejak di
    KL

    Zara>> Thanks Zara

    Lee Lin>> Nak sangat update ni, tapi banyak sangat kerja

    Abah Along>> Terima Kasih Abah

    srsfeqah>> Kabar baik Feqah, auntie masih di sini

    Masriyah>> Sunyi sikit, kerana terlalu sibuk

    Little one store >>

    Ummi>>Terima Kasih Ummi kerana melawat auntie, bila auntie ke blog Ummi memang
    ras tak nak balik kerana melihat masakan Ummi yang sungguh meyelerakan

    Madiha>> Terima kasih ye ke Madiha tingga kat kedai makan tu, kalau auntie tau
    auntie pun nak jumpa Madiha

    Rinzura>> Auntie ada cuma tersangat sibuk

    Nur>> Terima kasih Nur

    Rani>> Terlalu sibuk


Thursday, 22-May-2008 10:33 Email | Share | | Bookmark
Nasi Lemak Hijau

 
 
 
View all 6 photos...
Asalamualaikum kawan2, maaf lah kerana auntie dah lama tak buat
entry,auntie sebenar nya bercuti, dan kerana banyak perkara2 yang nak
selesaikan, so tak lah banyak time macam kat Tassie, petang aje kat depan computer,
banyak masa di sini lain, hari ini auntie luangkan masa untuk buat entry
banyak kerja yang nak diselesai kan, kat sini hari2 keluar makan, .Enjoy saja di bawah ini
Nasi lemak hijau, yang dah beberapa minggu di tangguhkan, kerana tak berkesempatan
nak buat entry, resepi asal dari Mamasya
















Untuk resepi :mamasya

Thanks for sharing Mama







Auntie buat Nasi Lemak hijau semasa Ain datang untuk membuat assingment nya di
rumah auntie, ini lah gambar2 yang dapat auntie papar kan



Quote:
    Lee Lin>> memang sedap kalau daun pandan yang fresh, tapi auntie
    hanya guna kan pandan paste, juga bau nya sedap, boleh tahan

    Masriyah>> betul tu sedap untuk serapan pagi

    Farah>> kesian Farah datang rumah auntie, terlupa nak tinggal note kat pintu
    kata ak ade kat rumah datang lah auntie dah balik

    srsfeqah>>

    zuraidah>> auntie memang suka tengok baby, lagi2 twins macam tu

    Mama fami>> Memandang kan Mama yang rajin ke dapur, tak lama berjangkit lah tu


Saturday, 10-May-2008 23:01 Email | Share | | Bookmark
Capati dan curry dalca

 
 
 
View all 4 photos...
Pada pagi yang tenang bergini, cuaca di luar lebih keruang 9 deg, tak sejuk sangat
sebab ada nampak matahari yang cuba untuk keluar, tapi di lindungi awan2, kesian
matahari, ini hari malas, hari relax, HARI IBU, tapi hati kata lebih baik buat sesuatu,nak
pergi market, yang jauh juga lah dari rumah, mana tau kalau ada apa2 yang nak di beli,
nak ajak Shasha, emmmm Shasha nak study, susah nak tengok Shasha, wahal tinggal
serumah,anak saya study lagi, kalau dapat tengok pun dia sekejap2, kalau dia keluar makan,
dah cukup baik, dan masa tu macam2 auntie bagi tahu dia, sebagai saorang ibu,
auntie mendoakan semoga Allah memberkati nya, di terangkan hati menerima semua
pelajaran,dan di luluskan semua ujian dan pepereksaan yang akan di lalui nya tidak lama lagi,
INSYAALLAH. Akhir nya auntie pergi market, tak beli apa2 pun boring sangat .

Ini baru balik dari market auntie sambung entry, okay berbalik kepada entry kali ini
saja nak share dengan kawan2 , baru2 ini auntie masak capati dan kuah dalca, yang mana
dalca auntie lupa nak masukan kacang dhall. Dah masak baru perasan, bila Shasha
kata sikit nya mummy letak dhall sampai tak nampak rupa2 nya mummy dia
lupa letak dhall. Nampak nya dah mula lupa2 ni, bergitu lah kalau umur dah meningkat
sabooo aje lah














CHAPATI

Ingredients :

2 cups chapati flour (I used the mixed ~ white and brown ~ chapati flour)
1 cup flour
1 egg
3/4 cup water
3/4 teaspoon salt

Method :

1. Sift both flour.
2. Crack an egg into the flour.
3. Pour the salt water into the dough, bit by bit and knead till a soft dough is formed.
4. Make into 8 round small balls. Leave to rest for 30 minutes.
5. Roll thin.
6. Heat a non stick flat pan till really hot.
7. Before placing the bread on the pan, remove access flour, if any.
8. When you see the color of the bread changes to slightly darker color, turn over the other side. Gently, press the sides of the bread with a kitchen paper or a clean towel. Let the bread puffs up, then flip over, back to the first side.
9. Once cooked, remove from heat and brush a bit of margarine on top.





Quote:
    Recipe dari Mama Fami auntie copy and paste
    dengan tidak minta izin dan tanpa segan dan silu nya,terima kasih Mama Fami



Quote:
    Mama Fami>> Thank you for the "Life member"
    I really appreciate it

    Srsfeqah>> Thank you

    Farah>> Auntie pun jarang buat capati, tapi sekali2 tu teringin pulak
    Farah boleh lah check entry auntie yang lalu auntie Umi

    Fazizaid>> Thanks Fazi

    Mama Aina>> Terima Kasih kerna melawat page auntie, terlali auntie bila ke page Mama
    Aina, dengan lagu Sami Yusoff>>>mother I lost without you sedehhhh

    Aida>> Dah terpaksa hehehe, kalau ada kedai auntie pergi beli aje

    Jameen>> Kalau kuah dalca tanpa dhall, jadi gulai ayam heheheh

    Roy Lazim>> Dalca sesuai degan apa2 jenis roti

    Rinncahn>> Memang tak ada, tapi ada jenis2 tepong tu lembut

    Niza>> tak rajin sangat, kalau datang malas tu dah tak boleh buat apa

    Masriyah>> Kat sini pun ada yang dah siap

    Soulha>> heheheh macam2 ada, kalau masa rajin

    Mummy Jam>> sama lah kita

    Aida>> kena penyakit malas lah

    Ida>> sama lah dengan auntie

    Mak Lang>> kena datang kat rumah auntie, untuk teh tarik

    Min Dhall ni sedap juga tapi tak lah selalu

    Mamasya>> sama lah kita, tepung tu duk simpak, akhir nya dah terbuat ni

    Rinzura>> Thanks Rin belated pun tak pe

    Madiha>> betul tu kalau 3 atau 4 keping tu macam

    Nur>> kalau dah teringin nak makan capati datang aje

    Bonda Raqyn>> kalau dekat dengan auntie, memang dah share dah

    Mimi Azura>> Thank Mimi, tak kisah lambat pun ingat :->rindu lah kat Mimi
    dah lama betul rasa nya

    Kak Rozi>> kalau senang dapat ok aje, tak payah nak susah payah buat,
    datang lah sini kita makan sama2

    Narizz>> Thanks, nanati auntie tengok tudung

    Abah Along>> Terima kasih kerana melawat page auntie

    Zara>> sedap tu capati dengan keema

    Rinzura>> tak hilang mana2 ada, bercuti aje

    Farah>> sibuk sangat , nanti auntie ke fotopages saperti biasa

    Niza>> memang lama tak update chicken butter ada resepi tapi tak sedap
    sangat, nanti kalau dapat yang sedap auntie post kan resepi


Friday, 9-May-2008 09:54 Email | Share | | Bookmark
Happy Mothers Day

Wishing you a day as bright and wonderful as you are


and to celebrate a beautiful Woman and Mother called " YOU"


Happy Mothers Days















Quote:
    Untuk semua kawan kawan di fp yang tidak jemu2 datang melawat auntie, tak dapat
    auntie sebut kan nama2 di sini, hanya terima kasih dan "SELAMAT HARI IBU"







Ini hadiah dari Mamasya, Thank you Mamasya






Quote:
    Untuk MAK tersayang "SELAMAT HARI IBU"


Quote:
    Terima Kasih yang tak terhingga kerana mengucapkan Hari Ibu kepada auntie


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net