kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 16-Jan-2007 12:40 Email | Share | Bookmark
Cake Lapis

Blend Butter
Blend Butter 2
butter
telur merah
telur merah 2
telur merah n sugar
egg whites
beat egg whites until stiff
fold egg whites
egg white n butter
1st layer
Lapis pertama
Labis ke 2
Lapis ke 3
di dalam oven
dah masak
dah masak
dah siap di potong
dah di potong
cake dah siap
cake dah siap
cake dah siap
cik gu kek lapis saya
cik gu kek lapis
mimi n anak saya
Dah lama sebenar nye saya nak mencuba bake kek lapis, tapi tak kesampaian,
cuma sekali dapat mencuba di masa kawan saya " Kak Jal" mengajar saya, ini dah
cukup lama sampai tak ingat bila, memandang kan kek lapis ada lah kek kegemaran
saya, memang hati ini berkata satu hari akan ku cuba juga membuat nye, selepas
Puan Maimon datang untuk bersama2 Mimi for her graduation tempuh hari Mimi dan
mama nya Puan Maimon membuat kek lapis ini pada hari raya aidil adha, yeah.....saya
dah nampak dan berusaha untuk belajar membuat nye, cepat2 tanya Mimi, boleh ajar auntie tak?? boleh kate nye......wow....tuah saya. Dan hari ini hari bertuah...dah dapat belajar dari Cik
Mimi kita ( tu lah saya kata pada Mimi tadi, dah lah rupa cantik, belajar pun pandai, masak
pun pandai ) adoi hai Maimon bertuah nye.......dapat anak saperti Mimi ni....alhamdullilah .......may Allah bless you Mimi, and thanks again, kerana susah payah mengajar auntie, dengan cuaca yang
cukup panas hari ini dan juga masak Yee Mee untuk kita makan bersama2......




Quote:
    Za >> kek lapis itu lah, masa raye, memang sedap nanti akak kasi resepi
    belum tulis betul2 lagi, nanti kalau bagi sekarang memang za tak boleh baca kelam kabut sikit


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net