kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 14-Feb-2007 10:26 Email | Share | Bookmark
Telur Asin

Kerana susah untuk mendapat
telur asin di sini, terpaksa lah untuk
membuat sendiri, saya tidak akan melepas
kan peluang jika terjumpa orang menjual telur
itik, di sini ada lah cara saya membuat telur asin

20 biji telur itik
1 kilo garam
air suam (ikut sukatan telur, bila di letak air pasti
kan telur tenggelam di dalam air)

simpan kan selama 20 hari
atau lebih untuk di gunakan

saya gunakan telur asin bersama2
dengan bubur nasi dan nasi lemak













Quote:
    Ida>> tu lah auntie pun suke makan dengan bubur >>

    Mama Fami>> aunty belum cube dengar telur ayam lagi, kat sini
    pun kadang2 susah nak dapat, kat kawasan yang banyak farm boleh lah nak cari,
    maybe telur ayam tak boleh kut :->kalau dekat boleh kite share

    Za>> entah lah akak tak pernah buat guna telur ayam, harus di cuba ni

    Ismanto>> senang dan ringkas


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net