kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-Feb-2007 07:41 Email | Share | Bookmark
Pudding Jagong (Shasha)

 
 
Masa Shasha bercuti tempuh hari, sempat juga lah dia masak2.
Satu petang kate nya mummy nak buat pudding jagong lah???
ishh tentu lah mummy kate yes...ade orang yang nak buat manisan
untuk petang ni, boleh lah kita relax tengok tv ......ini lah hasil
pudding jagong....





Pudding Jagong

1 tin cream sweet corn ( kita gunakan tin 310g)
1/2 tin tepung custard
2 sudu besar tepung jagong
1 tin susu cair
Gula ikut selera masing2

Masukan kedalam periuk dengan api yang sederhana
dan kacau sehingga padat dan tuang kan kedalam bekas
dan sejukkan, baru di potong

P/s: gunakan tin sweet corn untuk sukatan bahan2 yang lain




Quote:
    Mama Fami>> auntie pun suka jagong, kadang2 buat bubur jagong,
    rebus jagong, bakar jagong, puding jagong dan ais cream jagong, semua pun jagong hehehe


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net