kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 16-Apr-2007 07:01 Email | Share | Bookmark
Lepat Pisang

 
 
 
Minggu ini minggu masak mengunakan pisang, kerana
pisang banyak kat rumah, so hari ini auntie masak
lepat pisang, cara yang ini , auntie belum cuba lagi,
memang sedap, sama saperti lepat pisang yang selalu
kita buat cuma di campur susu tepung, recipe asal
dari Puan Hanieliza kita, memang kebanyakan recipe
Hanieliza yang auntie cuba, semua nya menjadi, dan enak2
belaka, terima kasih Hanieliza kerana berkongsi recipe dengan
kita semua, May Allah bless you always..


Ini bahan2 nya

2 cawan pisang di mashed
1 cawan tepung
2 camca besar susu tepung
2 camca besar gula

Cara membuat nya

Campurkan semua bahan di atas, hingga
sebati, dan letakan 1 susu besar di tengah2 daun
pisang dan di bungkus. Kukus selama lebih kurang
15 minutes.






Quote:
    Syahani>> terima kasih kerana melawat page auntie, auntie pun dah tengok
    blog Syahani, dan juga recipe2 menarik, insyaallah akan auntie cuba sedikit masa lagi, thanks,
    auntie dah pun email Syahani semalam

    Ida>> banyak orang letak inti kelapa, tapi auntie tak letak tak
    berapa suke sangat inti kelapa kat lepat

    Jie Jie >>alhamdullilah menjadi pulak lepat auntie tu, dan senang sangat buat dia


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net