kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 22-Apr-2007 10:24 Email | Share | Bookmark
Butter Cake

 
 
Masa ada tetamu dari Malaysia datang, auntie ade buat butter cake,
recipe asal dari kawan lama auntie Eileen, masa kami sama2 mengajar
di Malaysia dulu, walau pun dah macam2 recipe butter cake yang auntie
cuba, yang ini juga yang sesuai untuk auntie, nak kata terima kasih, kat
Eileen tapi apa daya dah lost contact, nanti lah kalau balik Malaysia auntie
pergi cari dia, dia memang pakar buat cake , mari kita share bersama
cake ini

Bahan2 nya

5 biji telur
250 g pure butter
250 gula halus
250 g tepung gandum di ayak bersama 1 susu teh baking powder
1 sudu teh vanilla
4 sudu besar fresh milk

Cara nya

Butter di pukul bersama gula sampai kembang
masukan telur satu persatu, pukul lagi,
masukan vanilla , sekali masukan tepung
sedikit demi sedikit, sampai habis, dan akhir sekali
masukan vanilla.
Bakar selama 40 min atau sehingga cake masak
dalam oven kepanasan 170 - 180 deg







Quote:
    RosLeenda>> cube lah butter cake ni senang aje, masukan semua
    kan cake mixer, putar2 kejap. masuk oven dah jadi insyaallah

    Jie Jie>> senang dan menjadi, aunty suka kerana dia plain butter cake

    Rfah>> terima kasih kerana melawat page aunty, dan cuba lah cake ni
    senang, insyaallah menjadi


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net