kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 8-May-2007 02:10 Email | Share | Bookmark
Masak Lemak cili api ikan Barramundi

 
Dah lama tak makan masak lemak cili api, tercari2 dan tertanya2
dalam hati kecil ni ikan api yang paling sedap nak masak lemak
cili api, kalau kat malaysia ikan yang paling auntie suka buat masak
lemak ia lah ikan kembung denga ikan bawal, tapi kat sini, memang
tak dapat lah nak cari ikan kesukaan auntie tu, suka tak suka tukar
lah selera kepada ikan yang dapat di cari selain dari ikan salmon,
yang banyak kat sini, ia lah ikan barramundi, sejenis ikan yang agak sesuai,
ini lah dia sedikit gambar yang di rakam kan untuk fp auntie, masak
lemak, ayam goring dan sambal belacan (yang tak boleh tinggal) dan nasi
panas, tak payah auntie paste kan recipe ini, kerana semua orang pun
pandai buat masak lemak, masakan yang paling popular.






Quote:
    Mama Fami>> kalau hujan memang selalu lapar, sama lah
    dengan auntie, tengok makanan yang simple2 pun nampak sedap

    Bonda Raqyn>> kalau ikan kembung lagi best.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net