kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 17-Jun-2007 02:21 Email | Share | Bookmark
Chocolate Mousse Cupcakes

 
 
 
 
 
 
Semasa Shasha balik bercuti, yang mana kami semua sempat
meraikan Mimi Ezura, tak lupa juga kami meraikan Shasha dan Aila,
habis belajar, senang hati budak dua orang tu, jadi Shasha sempat membuat
cup cakes dan memasak dinner untuk keluarga, sayang nya hanya cake
yang dapat auntie rakam kan, dan terlupa nak rakam ayam masak
berlada dan dan ayam goring berempah, walau bagaimana pun sedap
dia masak kali ini sampai poppy dia suruh auntie minta resepi ini
dah tak boleh jadi nampak nya, dia dah lawan taukeh

Ini dia cupcakes Shasha memang sedap











ini recipe cup cakes Shasha


4 heaped tablespoons plain flour
2 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt, plus good pinch of egg whites
300 g dark chocolate
250 g unsalted butter
6 eggs separated
200 g sugar
Grated chocolate for decoration

1) Preheat oven to 180 deg
2) mix flour, baking powder and salt together and set aside
3) Melt the chocolate and butter. Stir and set aside.
4) Beat eggs yolks and sugar until light yelow and foamy. Beat in
melted chocolate until totally blended.
5) Beat eggs whites with a pinch of salt until stiff but not dry. Gently fold into
chocolate mixture. Devide mixture into two parts and put one of them into
refrigerator to be used later to frost cups cakes. Gently whisk flour mixture into
other half until it is completely absorbed.
6) Fill cupcakes papers about 1/2 full with batter and bake for 15-20 minutes, Don't
overcook. Cupcakes should be just cooked and moist in the centre. Remove from the
oven and cool.
7) When cupcakes are cool, frost with remaining chocolate mousse.

Decorate with grated chocolate.



Some tip from Shasha

" You might want to double this recipe-
you will never have too many "






Quote:
    Shasha>>ye ke ,panas nye heater bus tu kesian anak
    mummy penat jaga masa dalam kerete

    Kamariah>> tu lah auntie pun bergitu, masih a]de lagi labu dalam fridge tu
    best nye vanilla cake, ade gambar tak?

    Mama Fami>> satu idea yang baik tu

    Bonda Raqyn>>tungguuuuuuuuu

    Cik Tun >> 4 sudu aje tepong nya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net