kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 8-Jul-2007 09:02 Email | Share | Bookmark
Cornflakes Crunchies

 
 
 
 
Entry kali ini auntie melawat lagi ke fp Rossya Ahd, dan merasakan
yang auntie perlu mencuba biskut cornflakes ini, banyak juga biskut2
cornflakes yang dah cuba, tapi recipe ini ade kelainan dari biskut2 cornflakes
yang auntie dah cuba. Lagi pun resepi ini ada lah resepi istimewa dari Pn Rossya,
Auntie paste kan saja ini




CORNFLAKES CRUNCHIES

105g mentega
1/2 cawan gula castor
1 butir kuning telur
3/4 cawan tepung naik sendiri
1/4 cawan tepung gandum
1/2 sudu kecil vanilla essence
3/4 cawan kismis
Cornflakes secukupnya

Putar mentega dengan gula hingga kembang dan ringan. Masukkan kuning telur, vanilla essence dan pukul perlahan2. Ayak kedua tepung dan campurkan keadunan telur. Kemudian baru masukkan kismis dan cornflakes. Masukkan kedalam mangkuk-mangkuk kertas dan dihias dengan ceri. Bakar selama 15 20 minit dalam ketuhar 160C atau sehingga keperang-perangan.

Nota : Adunan ini akan kelihatan berderai.. tetapi ia akan bercantum sesudah ia masak nanti. Letak cornflakes berlebihan sedikit. Lebih rangup lebih enak.











Quote:
    Jie Jie>>



    Rfah>> practice lah sikit, dah tak lama nak raye



    Roylazim>> ye ke, auntie ade juga buat tapi lain dari yang ini,
    entah kenapa yang ini rasa lebih sesuai sama2 lah kita buat raye nanti ye

    Bonda Raqyn>> nanti auntie post sebalang

    Mama Fami>> yeah dah mula dah mood raye ni mama, boleh ke beraya kat rumah
    mama nanti



    Echa>> mood raye pun ye, sambut kepulang anakanda Shasha pun ye
    datang lah rumah



    RosLeenda>> tu lah kan sedap biskut ni


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net