kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 25-Jul-2007 09:59 Email | Share | Bookmark
Sambal Petai dan Sambal Tempoyak

 
 
 
Dah lama tak buat sambal udang dengan petai, bila ke Hobart hari tu dapat petai
(frozen) , dan durian yang sikit tu di bahagi2 kan, sedikit untuk cake, masak gulai
tempoyak dan sedikit lagi untuk di buat tempoyak, jadi bergini lah rupa nya sambal udang
petai, sambal tempoyak, tak payah lah auntie paste kan resepi
oleh kerana entry yang lama dah ada resepi kan situ, lagi pun semua kawan2 tahu
cara membuat samal udang, sambal tempoyak.



















Quote:
    Mommy d&d>> soronok teman dengo orang perak belake, memang droyan
    jadi kesukaan orang Perak tak lepas, sambal tempoyak, pulut droyan,gulai droyan semua aje lah
    ada droyan lagi2 lempuk memang tak saboooo teman asal Taiping mare, tau bebeno
    Bidor banyak sahabai andai kat situ ....ish bersoreh pulak kita ni

    Jie-Jie>> tak salah tu, memang sedap ni sekali2 dapat petai masak dengan petai



    Kamariah >> auntie pun macam tu bila buka fp kawan terus jadi lapar

    Mak Lang>> sedap murtabak mak lang lama tak makan, tu lah kita ni
    orang melayu kalau nampak sambal terus nak makan sama lah dengan orang
    kat sini

    Roy Lazim>> tak biasa makan tempoyak je,ish best lah

    Mama Fami>> ye ke kalau dekat boleh kita makan sama

    Ida>> dapat dari Asian shop ,cakap kat dia Melb lagi senang dapat

    Mamasya>> sama lah dengan auntie :-

    RosLeenda>> orang di sini pun sama lah bertambah2 makan, tak sedar badan naik


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net