kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 24-Sep-2007 09:14 Email | Share | Bookmark
Nepolitan Chocolate Chips Cupcakes

 
 
 
Auntie nak ucapkan terima kasih kepada Sister Roy Lazim, Mama Fami
kerana berkongsi resepi cup cakes nepolitan ini, senang dan sedap, Shasha
sebenar nya buat cake ini. Memang auntie suka. Ingat nak buat
pagi raye nanti




NEPOLITAN CHOCOLATE CHIPS CUPCAKES


Ingredients :

5 nos eggs (Grade A)
170 g self raising flour
200 g castor sugar
1 teaspoon ovalette
1 teaspoon vanilla essence

250 g butter ~ melted
2 teaspoons cocoa powder
a few drops of red coloring
Chocolate chips (dust with a little flour)

Method :

1. Beat eggs, self raising flour, sugar, ovalette and vanilla essence till fluffy using the cake mixer.
2. Pour in the melted butter bit by bit and cut and fold the batter till well mixed.
3. Divide the batter into three bowls and mix the coloring. Leave one portion plain.
4. Spoon one tablespoon of plain mixture into the paper cups, followed by a tablespoon of pink mixture and then the brown mixture. Repeat until the cup is 3/4 filled.
5. Bake in a preheated oven at 190 C for 20 minutes or till done.


Quote:
    Kepada Mama Fami sorry lah ye auntie copy dan paste aje resepi ini
    tak marah kan, , kerana jari jari auntie sakit semua, dalam bulan puasa ni










Quote:
    Jie-Jie>> nanti boleh cuba masa raya

    Nur>> tu lah special nya kerana chocolate chips kat dalam tu

    Mamasya>> itu lah kita testing untuk raya nanti

    Mama Famithanks for the recipe, calon menantu belum ada

    Kay>> boleh tahan

    Roy Lazim>> thanks for the recipe ya kita orang suka cake ni

    Kak Leen>> cuba masa raya nanti, misti budak2 suka

    Rashi>> sama-sama, jauh di mata dekat di hati

    Kak Leen>> lembab sikit bulan puasa ni


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net