kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 18-Oct-2007 04:31 Email | Share | Bookmark
Melting Moments

Sebahagian dari kuih raya yang sempat auntie buat, resepi asal dari
Mama Fami resepi ini
auntie dapat dari tahun lepas memang sedap, jadi tahun ini buat lagi
hasil nya memuaskan, alhamdullilah, thanksssssssssss Mama, kerana
berkongsi resepi yang menarik ini dengan auntie dan kawan2. Walau pun resepi
ini dapat di kebanyakan buku2 masak di Aust, tapi yang ini the best. Cuba lah
ye jangan tak cuba kalau ade masa, tapi misti semua orang dah tahu, maybe
auntie yang terlambat











MELTING MOMENTS

Ingredients :

260 g butter
1/2 cup oil
3 1/2 cups flour
3 tablespoons cornflour
1 cup icing sugar

Method :

1. Beat butter, sugar and oil together till light and fluffy.
2. Sift flour and cornflour. Add to the creamed mixture to form a soft dough.
3. Pipe through a large star shape nozzle or drop spoonfuls on a greased baking sheet.
4. Bake in a preheated oven at 140 C until done.


Quote:
    Mama Fami>> auntie copy aje resepi Mama ye, maaf kan saya



Quote:
    Cek De Sam>> Selamat Hari Raya,
    untuk Cek De dan keluarga di perantauan, senang aje buat melting moment tu, sedap


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net