kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 6-Dec-2007 10:03 Email | Share | Bookmark
Apam Yogurt

 
 
Auntie memeng suka makan apam, tak kira apa jenis nya
dah lama auntie dapat resepi ini, kali ini auntie tertarik melihat
apam yogurt strawberry Cek De Sam, yang nampak sungguh
menyelerakan, oleh kerana auntie tak ada stock yogurt strawberry
auntie guna natural yogurt aje, so macam tak cantik apam yang
auntie buat tu , dalam hati kata tak pe lain kali gi beli jangan
malas, , Ini lah apam yogurt auntie

resepi asal Cek De Sam dari Finland,
Cek De Sam
Terima kasih Cek De kerana berkongsi resepi











Bahan2

2 biji telur
50 g gula
100 gram palin yogurt
sedikit esen vanilla
1 sudu makan minyak
150 g tepung gandum
2 sudu teh baking powder

Cara membuat nya

1) Pukul telur dan gula hingga kembang.
2) Masukan yogurt, minyak masak,esen vanilla
dan pukul lagi.
3) Masukan tepung yang telah di ayak bersama b/powder kacau lagi.
4) Masukan ke dalam acuan yang sesuai.
5) Kukus, lebih kurang 20 hingga 25 min.







Quote:
    Kak Leen>> sedap kalau makan dengan teh tarik atau
    kopi ooooo, rasa macam balik Malaysia Ummmpppph habis

    Fazizaid>> try lah Fazi simple sangat

    Mamasya>> naik juga lah yogurt kut

    Mama Fami>> sama lah dengan auntie, kadang beli barang nak masak
    lain tapi akhir nya masak yang lain

    Sabrina>> tak masam pun ok aje, macam apam biasa

    Roy Lazimnampak aje tempting, rasa belum tahu lagi

    Nur>> auntie pun sama kat sini suka apam

    Daalia>> tu lah kadang2 tukar selera, tak larat makan cake2 aje

    Mak langtu lah apam ni buncit sikit sama lah dengan orang sini
    entah kenapa malas sangat dua tiga hari ini

    Ida>> sama ngan auntie entah apa hal malas sungguh ni
    nak buat entry pun malasssssssssss

    Mamazieza>> melawat fp CT, CT mane ye sungguh2 ingin tahu

    Cak>> auntie pun bergitu

    Srsfeqah>> nak tu naik tak lah gebu sangat dalam nya

    Mummy jam>> cuba lah senang sangat, ringkas

    JuANi>> Salam Juani, terima kasih kerana melawat page auntie, cuba
    lah masakan auntie yang senang2 aje

    Budin>>terer tu tak lah, tapi kerana ativiti lain tak banyak, boleh
    lah masak memasak, Lin??? tetap tak leh lawan dia

    Bonda Raqyn>> datang lah rumah auntie

    Cek De SamSelamat Hari Raya untuk Cek De dan keluarga

    Nur>> Selamat Hari Raya untuk Nur juga

    Kak Leen>> Selamat Hari raya untuk kak Leen dan keluarga

    Masriyah>> salam Aidil Adha untuk Masriyah juga, banyak ke buat kuih


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net