kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 4-Jan-2008 11:43 Email | Share | Bookmark
Apple Cake

 
 
Tanggal 4th January, 08 tahun baru, segala2 baru, harapan auntie supaya
tahun ini lebih bererti untuk kita semua, bagi diri auntie di sini, dah empat hari
tahun baru, alhamdullilah berita yang baik belaka, harap berterusan bergitu
hendak nya, inysaallah....bersyukur lah kepada Allah s.w.t . Ok tak boleh
banyak sangat bercoloteh tentang diri sendiri, sikit2 cukup, tak baik kalau banyak2
sangat , sekarang kita berbalik ke pada masakan, resepi dan sebagai nya.
Ini dia apple cake (Shasha yang buat) tapi tak sempat2 nak buat entry, hari ini
ada masa cepat buat entry, enjoy kawan2, kalau nak cuba2 lah, sedap dan senang
aje

Apple Cake



INGREDIENTS


3 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
2 cups white sugar
1 teaspoon baking soda
1 1/4 cups olive oil
2 teaspoons vanilla extract
3 eggs, beaten
3 1/2 cups chopped apples
1 cup chopped walnuts

1 1/4 cups packed brown sugar
1/3 cup milk
1/2 cup butter




DIRECTIONS


Preheat oven to 175 deg. Grease and flour a 9x13 inch pan.
In a large bowl, sift together flour, sugar, salt and soda.
Make a well in the center and add oil, eggs and vanilla.
Mix well (batter will be thick). Fold in chopped apples and nuts.
Spread into pan.
Bake for 40 to 50 minutes, or until a toothpick inserted into cake comes out clean.
Glaze while still hot.

To make the glaze:
In a saucepan, combine brown sugar, milk and butter.
Bring to a boil and continue cooking for 2 1/2 minutes,
stirring constantly. Pour over cake while still hot.












Quote:
    Mamazieza>> cuba lah yang ini insaallah ok

    Mama Fami>> tak de orang kat rumah ke, anak2 mana, sekolah dah buka ye

    Sister Roy>> boleh tahan juga cake ni, tapi manis sikit lah setelah di letak glaze

    Nur>> ye ke

    Fazi>> betul tu buat minum petang

    Ida>>


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net