kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 22-Jan-2008 10:10 Email | Share | Bookmark
Bubur Kacang Cicah Roti

 
 
 
 
Auntie masih ingat masa di kampung, semasa mak dan ayah masih
muda2 lagi dan auntie masih kecil, dan kedua kakak2 auntie masih
muda remaja, ayah dan mak selalu memanggil saudara mara
berdekatan datang kerumah selalu nya selepas waktu magrhrib,jika
ada sesuatu untuk berbincang, dan jamuan kami ia lah bubur kacang
dan minum kopi O atau minum teh. Sehingga sekarang jika auntie membuat
bubur kacang, sudah tentu auntie tidak lupa kan roti. Kalau tidak ada roti
emmm memang tak cukup rasa nya bubur itu.

Ini bubur kacang yang auntie buat tempuh hari . Tak ade sukatan. Semua orang
pun tahu memasak bubur kacang, Senang


Kacang di rebus
Gula Merah
Santan kelapa
Sedikit garam


Di satukan dan di masak.
















Quote:
    Mama Fami>> memang lah lembut bebenor, kerana teman beli
    kat supermarket sayang nya durian tak dapat di cari, kehabisan stock

    Nur>> tu lah durian tak dapat di cari

    srsfeqah>> auntie pun perasan macam gitu, budak2 kurang suka bubur kacang

    mummy Jam>> idea yang baik tu, buat ais cream malaysia

    Madiha>> ye ke kegemaran Haji Bakhil, tu lah Mummy Jam pun
    kata yang sama buat air batu Malaysia idea yang baik


    Lee Lin>> betul tu makan bubur kacang dengan roti kalau borak2 dengan
    kawan tak sedar roti habis 2 bungkus

    Daalia>> cuba lah bubur kacang, kalau kawan2 datang dan borak2
    satu manisan yang simple

    Mak lang>> Bubur kacang sejuk sedap kan

    srsfeqah>> ok juga tu dah jadi satu manisan yang menarik

    Mamasya>> itu lah banyak masakan yang lain, lupa bubur kacang ni

    Masriyah>> auntie pun suka

    Rani>> memang kena itu lah pandan nya bubur kacang ini


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net