kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 28-Jan-2008 12:13 Email | Share | Bookmark
Best Brownies (Shasha)

 
 
 
 
Dah lama, dan dah berkali2 Shasha buat brownies ni, auntie yang tak ade masa
dan terlupa nak buat entry. Walau pun semua brownies cara nya hampir sama.
tapi dalam banyak brownies yang auntie dah rasa, yang ini memang sedap dan juga
ringkas. Di sini auntie nak berkongsi dengan kawan2 brownies yang anak saye buat




INGREDIENTS :
1/2 cup butter
1 cup white sugar
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
1/3 cup unsweetened cocoa powder
1/2 cup all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking powder

3 tablespoons butter, softened
3 tablespoons unsweetened cocoa powder
1 tablespoon honey
1 teaspoon vanilla extract
1 cup confectioners' sugar


Direction :

Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour an 8 inch square pan.
In a large saucepan, melt 1/2 cup butter. Remove from heat, and stir in sugar, eggs,
and 1 teaspoon vanilla. Beat in 1/3 cup cocoa, 1/2 cup flour, salt, and baking powder.
Spread batter into prepared pan.
Bake in preheated oven for 25 to 30 minutes. Do not overcook.
To Make Frosting: Combine 3 tablespoons butter, 3 tablespoons cocoa, 1 tablespoon honey, 1 teaspoon vanilla, and 1 cup confectioners' sugar. Frost brownies while they are still warm.








Quote:
    Cek De Sam>> senang sangat, Shasha dah selalu buat, kejap
    aje dah ready, and rasa dia pun okay

    Jie Jie>> sama dengan auntie, nak diet nak diet, tak juga entah bile

    Ida>> hehehe semua brownies pun best2 belaka

    Daalia>> itu lah yang terbaik berehat

    Mama Leen>> manisan kalau bersalut chocolate memang nya sedap

    Srsfeqah>> senang dan rengkas buat brownies ini, dan jangan biar terlalu lama kat
    dalam oven nanti dia keras, bila masak aje terus angkat

    Mamasya>> itu lah ramai peminat brownies ni, kat sini pun banyak
    yang buat, the oz suke

    Mak lang>> tu lah selalu tnegok page mak lang ade brownies, nanti auntie
    pun nak cube yang mak lang

    Emmil's Mummy>> tu lah auntie sebenar nya nak ke Jakarta, so sambil2 tu
    terus ke Bandung insyaallah, anak dah biasa pergi, tapi kalau tak dapat supir nanti auntie
    message, terima kasih kerana memberi info ini, maybe ye cari hotel kat bandung
    so tak payah berulang alik dari Jakarta, dengar traffic teruk

    Bonda Raqyn>> suka makan choccolate ye

    Madiha>> Boleh tahan juga lah sehari dua ni dia suka juga tolong
    ke dapur, lagi2 baking, mak dia rehat dan makan aje

    Abah Along >> terima kasih kerana melawat page auntie yang
    tak seberapa nya

    Cik Tun>> dah buat ye ok tak ????


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net