Want your
own Fotopage?







 
kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 15-Mar-2008 09:51 Email | Share | Bookmark
Sambal Belacan Siam

 
 
Auntie memang suka apa saja masakan siam, tom yam ke, kerabu ke, apa2 aje lah
termasuk segala jenis sambal, bila auntie melawat ke dapur Rinnchan, auntie juga
tidak ketinggalan membawa balik resepi sambal siam Rinn, di rumah auntie
sambal misti ada, macam ketinggalan sesuatu kalau tidak ada sambal,
dan untuk hari ini auntie buat sambal siam, emmm bertambah2 lagi makan
nasi hari ini, terima kasih Rinnchan
sedap sambal tu, agak nya kalau ulam dengan pucuk gajus lagi sedap kut









Ini sambal siam yang auntie yang berulam kan basil





Quote:
    Soulha,Cairo>> insyaallah, harap bergitu lah, jangan lah bayang
    kan backyard auntie dengan Jamie Oliver, macam langit dengan bumi



    Rinchan>> auntie cuba juga tanam macam water crest, selom, adalah
    sikit2 macam tu, yang lain tak boleh bawa masuk benih kat sini, kalau tidak banyak lah
    lah ulam yang auntie tanam kan, sebab auntie ada hot house

    Lee Lin>> Memang siam barat habis

    Mamasya>> Kalau pasal sambal cepat sikit sampai

    Rozy>> auntie kat Launceston, tak jauh dari Hobart, Rozy nak
    datang haliday ke Melbourne ke

    Mummy Jam>> a'ah gitu lah nampak nya, berjumpa akhir nya

    Misliha>> macam2 mana sambal belacan

    Roy Lazim>> sedap ulam tu, makan dengan laksa

    Mak Lang>> auntie sama dengan Mak Lang perut ni tiba2 rasa lapar lah
    bukan saja tengok sambal belacan tengok fp Mak Lang

    Nur>> cuba lah Nur, memang power, selera, pucuk kemangi kata orang Perak

    Ida Isk>> Minta maaf Mak, saya tak nampak

    Madiha>> a'ah rugi kan kalau tak cuba sambal

    Masriyah>> sedap kalau buat ulam

    Abah Along>> memang sedap masakan Siam, kalau kat Malaysia
    banyak kan kedai makan Siam, kalau kat sana auntie suka pergi makan yang
    kat Sungei Buloh, emmmm sedap masakan dia , best office Abah kat kedai makan
    lapar aje masuk kedai

    Mamazieza>> auntie pun asal nama sambal belacan semua suke

    Mama Fami>> memang ye meletop sampai merah telinga

    Zara>> Daun selasih agak nya satu keluarga dengan daun basil ni
    a'ah ada bawang putih dan bawang merah

    srsfeqah>> sambal belacan dengan sambal siam lebih kurang aje, cuma yang ni
    masuk bawang, agi terangkat tu sambal belacan dengan ikan masin

    Jie-Jie>> betul kata Jie-Jie, shati sejiwa kita ni

    Rozy>>

    boxhouse>> Alah macam ni lagi best terus ke Hatyaai, tentu yang original lagi
    sedap kita kat sini copy aje , jalan lupa kita kalau makan tu

    Kak Ija>> mak auntie pun sama, memang dia suka makan ulam,
    itu lah anak dia ni terbawa2, lagi pun kat sini memang senang tanam apa pun
    menjadi, tapi sayang nya tak dapat nak tanam kadok dan berbagai ulam2 dari Malaysia
    kerana biji benih tidak dapat di bawa masuk sebab di larang oleh kerajaan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net