kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Apr-2008 07:20 Email | Share | Bookmark
Pie Labu

 
 
 
Kalau bercerita pasal labu memang banyak nak di cerita kan kerana auntie
ada lah saorang yang suka makan labu, tak kira dia buat apa, sama ada di gulai
kan, di goring dengan udang, di pie kan, di lepatkan, di cake kan, dan apa2 lagi
auntie memang suka, apabila auntie pergi melawat fp Kak Rus, memang tak di nafi
kan lagi apabila nampak resepi LABU terus mencuba, tanpa
membuang masa , hampir auntie lupa semasa di dapur Kak Rus,
dia juga ada membuat kerepek labu, tapi sayang nya kata Kak Rus, yang dia tak
mendapat resepi yang betul untuk resepi ini kerana dia hanya membeli kerepek ini
di Thailand, bila balik buat menjadi cuma tak menjadi krispy, so kalau sifu2 masakan
tahu bagimana nak di krispy kan, tolong lah ye, peminat labu menanti, bagi auntie pula,
auntie dry kan dengan memakai fruit dryer, tapi tak tahu juga nak buat kerepek
ok lah, berbalik kepada pie labu dan ini lah pie labu yang auntie buat, rasa nya boleh
tahan.















Untuk resepi click




Quote:
    Nur>> Nur datang lah boleh makan bersama


    Farah>>Cuba lah buat Farah senang aje, misti banyak labu kat sana kan

    Zab>> Sedap Zab, cuba lah dengan butternut pumpkin

    Shafa>> Nanti auntie tengok terima kasih

    Masriyah>> tu lah kalau dekat emmm best

    Zara>> Hasil tanaman kat belakang rumah

    srsfeqah>> Betul tu apa2 saja sodap

    Lee Lin>>La la la labu

    Kak Leen>>

    Mamasya>> Masak lemak memang sedap, masukan udang kering atau udang hidup
    dan daun kunyit, lada hitam

    Shopforshoppers>> Terima kasih kerana sudi melawat ke page auntie, dan salam perkenalan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net