Want your
own Fotopage?








 
kay's photos

By: umi kal wheldon

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 4-Apr-2008 08:31 Email | Share | Bookmark
Kebun Sayur dan Buah2an

Cherry untuk jam
Tomato sampai kering
Berjenis2 tomato
Pasnip
Celery
Cherry tomato
 
 
 
 
 
 
Di sini ada lah sebahgian kebun auntie yang tak seperti nya
tak lah macam kebun yang besar2an sampai boleh jual ke supermarket
tapi kebun ini hanya lah untuk keperluan keluarga sahaja, dan bukan lah
tangan auntie menjadi sangat untuk berkebun, ini ada lah mungkin kerana
cuaca yang sesuai dan juga sebahagian dari nya suami auntie yang tanam,
ada juga yang terpaksa di tanam di dalam hot house, saperti kunyit,halia,
daun curry dan ada lah sikit2 lagi.




























Quote:
    Masriyah>> memang rasa fresh, kalau sayur2an dan buah2an kalau
    kita tanam sendiri Mas tak tanam ke kat sana, emmmm cuaca tak mengizin kan agak nya ye

    Rani>> sebenar nya masa mula2 berbuah dulu limau nipis, tapi sekarang nampak nya
    dah macam limau manis pulak pelik

    Farah>> Thank you Farah

    Manje>> Yang merah di sebalik daun tu sebenar nya chili, Italian Chili,
    kali pertama auntie tanam, kata kawan auntie chili ni tak mati pokok nya, dan dia akan
    berbuah berkali2 so auntie tanam kat dalam hot house, yang kat luar maybe mati bila
    datang musim sejuk nanti

    Anis>> Thank you, nanti auntie tengok

    Ida>> Tak sejuk mana pun, cuaca dan tanah ni yang subur

    Mamasya>> Kena jaga juga, kalau tak banyak rumput

    Nur>> Terima kasih, bukan auntie tanam semua nya, suami pun sama2
    bertanam, kalau petang dia yang siram air kita tengok aje

    Zara>>Semua tanaman kat belakang rumah, tak lah besar kebun nya, hanya
    untuk keperluan keluarga aja

    boxhousestudio>> auntie hanya mengunakan baja biasa saja, saperti composed,
    factor tanah pun di masuk kira, auntie rasa tanah di sini subur dan cuaca agak baik

    Jie-Jie>> auntie pun sama kadang2 sampai tiada masa, suami yang rajin,
    siram air, baja ,kalau auntie sorang tak lah menjadi sangat


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net