kay's photos


My name: umi kal wheldon
My Fotopage: http://umi-kal.fotopages.com/
About me:
From: Australia
Camera:
Not specified
Other:
Friends:
Mama FaMi
Latest entry:CROISSANTS
CROISSANTS Source : Instagram @cikkiah 300g tepung roti 7g yis (saf instant) 30g gula 4g garam 1 biji telur 150ml susu sejuk 30 g mentega (Ma guna Planta) secukupnya Buttercup CARA MAMA : 1. Mama guna #breadmaker untuk menguli. Tuangkan susu sejuk ke dalam breadmaker pan. Masukkan gula, garam dan telur. 2. Kemudian masukkan tepung roti dan akhir sekali yis. 3. On kan breadmaker ke setting Dough. Bila doh dah bersatu, masukkan 30g mentega. Biarkan BM menguli sehingga licin. 4. Kelua... View this Fotopage entry
hanie liza
Latest entry:JAGUNG KUKUS
Salam buat adik-adik sekelian.. kakliza ni memang sukaaaaa benar dengan jagung.. pantang nampak ada jualan jagung memang beli punya.. dan sungguh tak sangka rupanya cucu perempuan kakliza pun hantu jagung.. baru-baru ini kakliza beli jagung kat pasar malam.. tetapi oleh kerana agak sibuk ..asik bertangguh jer.. .so satu malam tu kakliza terajin nak perisikan butir jagung [bukan hiris macam dalam gambar] untuk buat bubur keesokkannya.. tapi oleh kerana teringin nak makan jagung kukus denga... View this Fotopage entry
Rusnah Ahmad
Latest entry:Masukkan Gambar-gambar Dahulu......
http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/DipohonGingko_zps46ecc5fe.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/Dutch_zpsd5f06513.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/VillageofWindmills2_zps8e626e46.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/PelbagaiPasta_zps2a68a0a0.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/BungaandiDutch_zps62639f17.jpg.html() http://s272.photobucket.com/user/kak_rusnah/media/Kej... View this Fotopage entry
Daalia Abdul
Latest entry:Fancy Macarons Class
https://flipagram.com/f/JT18VqFFUI View this Fotopage entry
The Cake .. Another View
Mama sya
Latest entry:Pindah ke alamat baru
Assalammualaikum buat semua. Mamasyafotopages dah pindah ke sini ; http://dapur-mamasya.blogspot.com/( Dapur Mamasya). View this Fotopage entry
Naz Rinn Chan
Latest entry:RED VELVET CAKE
Ini kek harijadi Alya pada hampir ke penghujung tahun 2011. Dibuat kerana nak tahu sangat apa sebenarnya keistimewaan kek ini sehingga menjadi buah mulut. Dari segi rupanya kah..atau dari segi rasanya kah...atau mungkin dari segi bahan-bahannya.....boleh jadi juga dari segi pembuatannya. Setelah dibelek-belek dan ditilik-tilik di laman-laman masakan akhirnya Rinn buat keputusan untuk mencuba kek baldu merah yang dikongsikan di laman myresipi.com. RED VELVET CAKE BAHAN-BAHAN: 2 1/2 cup tepung kek ... View this Fotopage entry
jie jie
Latest entry:60. HERBA KHAZANAH WARISAN - DURIAN BELANDA/SIRSAK
Salam semua Manfaat Buah Sirsak / Sirsat Sebagai Obat Kanker, DLL Berikut uraian kandungan gizi dan kegunaan buah, bunga dan biji sirsak / sirsat untuk kesehatan terutama untuk pengobatan kanker, ambeien, sakit liver, bisul, eksim, rematik, sakit pinggang, dll Nama Umum : Buah sirsak / sirsat Nama Latin : Annona muricata L Nama lain : Soursop (Inggris), Corossol atau Anone (Perancis), Zuurzak (Belanda) guanĂ¡bana (Spanish), graviola (Portuguese), Brazilian Paw Paw, Corossolier, Guanavana, Toge-Ba... View this Fotopage entry
mama zieza
Latest entry:Makan-makan...
View this Fotopage entry
Baby Danial Shasha
Latest entry:inna lillahi wa inna ilaihi raji'un...al-fatihah Ayah LOng
yesterday after calling ayah chik to get the infor bout tokwe....ayah called abg yeh...he informed that ayah long is now admitted in hospital serdang as he in need of oxygen. and today... when he came back...ayah told that uni rang him around 4.45pm just now ....CRYING... asking bout his daddy's condition....she also informed that chemah,uncle Z, ayah ngah & ayah chik came to visit ayah long..... since ayah long's condition is ok...ayah was thinking of visiting him tomorrow & the day after b4 he goes bac... View this Fotopage entry
my back bone..my betterhalf
Niza Niza Niza
Latest entry:Musim Luruh
View this Fotopage entry
raqin rafiqyn
Latest entry:Birthday Cake
View this Fotopage entry
masriyah yusof
Latest entry:RENUNGGAN
Salam, Di petik dari iLuvislam.com 1. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali. 2. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki solehah. 3. Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat. 4. 2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. 5. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap t... View this Fotopage entry
Baba dah Separuh Abad
Latest entry:My 100th UNESCO World Heritage Site
* http://www.youtube.com/watch?v=0hZ0PORsHC4 View this Fotopage entry
Lazy Letter from Down Under
Nurfikas Salleh
Latest entry:^_^Raya Cookies^_^
Salam semua.....Selamat Hari Raya Aidilfitri buat kawan-kawan dan pengunjung fotopage Nur. Diam tak diam dah seminggu kita berada dalam bulan syawal...... Ok lah Nur pun tak ada cerita yang nak diceritakan....Nur cuma nak kongsi dengan kawan-kawan kuih muih raya yang Nur buat tapi belum sempat nak update hari itu....abah along pun ada bertanya tak buat kuih ke tahun ini.....hehehe....lambat benar Nur nak update fotopage....terkedek-kedek macam penyu.LOL :-D View this Fotopage entry
Ida Isk
Latest entry:Bear Coklat untuk door gift ..
Salam untuk semua Bear Coklat nie boleh dijadikan sebagai door gift untuk sebarang majlis ya...Bear Coklat yang sedap nie dibuat dari coklat yang bermutu tinggi dan bukan cooking coklat ya...harga seperti dibawah :- 1] order 1- 50pcs = satu 80sen 2] order 1- 100 pcs = satu 70sen 3] order 100pcs keatas = satu 60sen note : jika anda ingin membuat tempahan sila contact ida at merpati66@gmail.com Maaf dah lama tak kemas umah kat sini , semenjak ada rumah baru kat http://merpati66.blogspot.com ,... View this Fotopage entry
ketupat raya - 50pcs RM30 saja
cek de sam
Latest entry:PINDAH "RUMAH"
HELLO, HAI, HI SEMUA KAWAN2, RAKAN- RAKAN CYBER.... FOTOPAGES TAK AKAN DI UPDATEKAN LAGI MEMANDANGKAN SAYA DAH PINDAH KE BLOGSPOT...... http://perjalananhidupku-sam.blogspot.com/ SAYA AKAN BIARKAN FOTOPAGES NIE UTK BERKONGSI RESIPI2 YG SAYA TELAH CUBA UTK TEMAN-TEMAN SEMUA.. SEKIAN. TERIMA KASIH. View this Fotopage entry
eL piEya
Latest entry:Edrez Darshah Aqiqah Ceremony
View this Fotopage entry
zabariah hassan
Latest entry:PERKAHWINAN ADIK LELAKIKU
Lama betul tak update fp nie sejak balik dari jepun ni memang sibuk memanjang, insyaallah akan ku update sedikit demi sedikit didalam fp kesayanganku ini... Alhamdulilah majlis berjalan dengan sempurna dapatlah zar dan keluarga menyaksikan perkahwinan adikku yang bekerja di pejabat daerah Kota Tinggi ini melansungkan perkahwinan beliau, maklumlah sebelum ni tak berkesempatan nak meraikan perkahwinan adik2 yg sebelum ini... View this Fotopage entry
BOXHOUSESTUDIO BOXHOUSESTUDIO
Latest entry:"I ingat U"
sofia...boxhousestudio dah hantar ke poli semalam...surprise!!!... :-D sofia nak moist chocolate cupcakes yang diserikan dengan black and white fondat serta kata-kata "i ingat u"...mmm...romantis sih!!!.....oppss... LOL jom jalan-jalan http://boxhousestudio.blogspot.com View this Fotopage entry
with moist chocolate cupcakes
maklang azie
Latest entry:MARI BERHIJRAH DARI RUMAH SETINGGARDEN KE RUMAH BANGLO
DENGAN INI, ADALAH DIMAKLUMKAN BAHAWA MAKLANG TELAH BERPINDAH KE RUMAH BANGLO DI http://maklangazie.blogspot.com RUMAH BANGLO MAKLANG JAUH DARI KESIBUKAN KOTA...KIRI KANAN HIJAU BELAKA...TAPI BUKAN ATAS BUKIT LE.....NANTI BUKIT RUNTUH LAK....JADI BAGI SESIAPA YG NAK JENGUK BANGLO MAKLANG TU DIPERSILAKANLAH YE... :-D RUMAH PUN MASIH LINTANG PUKANG LAGI SBB BESOR BENOR ..MENGECAT PUN TAK ABIH LAGI TU.... :-D TAK TAU MANA NAK DICAMPAK SEGALA BARANG...HUHUHU :-D DUK DI BANGLO TAK SAMA NGAN DUK DI SETING... View this Fotopage entry
erna salihuddin
Latest entry:Danish's 3rd Birthday
View this Fotopage entry
edleen ismail
Latest entry:Happy Time...Let's Celebrate !!
I'm feeling happy...Super Duper Happy ! Well of course there is a reason behind it...Well, today is my 3rd Wedding Anniversary with hubby dearest ;-) :-> :-> Happy 3rd Anniversary Sayang 8-) 8-) It has been a wonderful 3 years...with lotsa joy and laughters... :-> :-> Dear Daddy, thanks for being a wonderful husband and a super cool daddy to Cikonet.. ;-) I cherish every moment that we're together and i always pray to God that our loves will remain stronger and stronger each day. I'm glad to have ... View this Fotopage entry
rani ismail
Latest entry:Selamat Menyambut Hari Kebangsaan dan Bulan Ramadhan Al-Mubarak
Salam, Dah lama tak update fotopages ni. Maaf banyak2. Dah lebih 2 minggu tak boleh access site nie. Pelik dan ajaib sebab site lain tak dek masalah. Dah berkali2 telefon geng TM (streamyx,) tanya & report pasal problem nie. Dah fed-up dah. Anyway, bakedecorate2u masih beroperasi dengan jayanya. Dan buat masa ini, sebarang pertanyaan dan communication boleh dilakukan melalui http://bakedecorate2u.blogspot.com. babai ... :-D View this Fotopage entry
from shima...
arfah esahak
Latest entry:HAPPY FATHER'S DAY
Happy Father's day to my dear darling :flowers: . Thank you so much for being a grrrreat father & husband..muah. You are a wonderful father & husband. Ekonomi skang meleset...al maklumlah mama skang ni kan keja sendiri..masih merangkak-rangkak lagi ni....so mama cuma mampu belanja papa kat Carl's Jr jer. Tapi x kesahlah kan...the thoughts that count right. Lawaklah....tadi mama call ayah tuk sbb nak wish Happy Father's Day tapi ayah tuk pulak duk lecture mama pasal minyak naik... pasal dia x leh... View this Fotopage entry
SOuLha CaiRo
Latest entry:JUMPA ANDA SEMULA DI SANE...
Salam Buat Semua..Mohon kemaafan sekian lama tak up-date kt sini..mama sofwat rasa terharu sangat sebab ramai lagi yang setia mengunjung ke fp mama sofwat tapi N3nya masih sunyi..bukan saja tumbuh lalang,bersawang,ntah-ntah hantu pun ada hahaha.. Bila tengok statitik wah pengunjungnya setiap hari ratusan orng ,ada yang beremail minta diupdate inginkan cerita segar dari mama sofwat..wah macam glamour ler plak..tapi gitulah kan kalau saper2 yang masih setia beFP macam akak MADIHA.MAMASYA..MAMAFAMI..Kak RU... View this Fotopage entry
Miss Creative Cakes
For more information pls click http://misscreativecake.fotopages.com View this Fotopage entry
Linda Sani
Latest entry:rindunya saya..
rindunya saya.. $-) $-) Aunty Kay >>>> cuti sem ni, tak balik :-( :-( aunty have fun kat sana. nanti update pic-pic abg Shasha kahwin ;-) ;-) seronok tengok anuty seronok :-) :-) View this Fotopage entry
Nazhan Luqman
Latest entry:1 year 2 months
Finally...setelah 5 bulan tak update.....sorry ye sbb mama&papa teramat bz..... My development so far.... 1)Yeay..nazhan dah boleh berjalan....so makin lasak la....habis semua barang nak sentuh....especially pc & laptop.....teramat suka keyboard...pantang nampak keyboard mesti nak main 2)Dah mula bole panjat-memanjat....panjat sofa...kerusi... 3) Gigi pon dah makin banyak...total ader 12...upper jaw ader 6...lower jaw ader 6...hehe... 4) Latest weight...dah 18.5 kg....mama dah tak larat nak d... View this Fotopage entry
srs feqah
Latest entry:KUDAT Sabah
Assalamualaikum & salam 1 Malaysia.. WHEN THERE'S A WILL THERE'S A WAY Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Lebih kurang macam 'Hendak 100 daya tak hendak 1000 dalih'. Kalau kita mahukan sesuatu sudah tentu ada cara, tapi jangan pula malas berusaha. Kalau sendiri malas, itu sengaja cari nahas............... UPDATE 2011 Fuuhh..5 bulan tak update..Tengok macam dah sunyi je fp ni, tu yang maleh nak update. Tapi sayang la pula tak dapat nak tulis kenangan & coretan 2011. Kalau FB tu setakat update st... View this Fotopage entry
Za applez
Latest entry:Back track masa raya di Singapura/Msia
haii been a while since i blogged here...bz sgt ntah apa lah yg bz sgt ye hehehe but I will try to get on as i could. Tengok Umi kal rajin sungguh blogging walaupun sibuk ye kak. Lots have happen since last i blogged so backtrack skit ok hehe. Some pix of us masa balik Sg masa raya aritu. Was glad to be home and meet family and friends especially to meet my dad. Sempat pulak tu dari Singapura lepas tu ker Segamat then ke Melaka then ke KL. Tak cukup tu sempat pulak ker Batam haha. Macam lama sgt I kat sa... View this Fotopage entry
Lleyton n his cousins
Saz Mahadi
View this Fotopage latest entry
echa egha
Latest entry::: salams aidilfitri ::
hi semua..selamat menjalankan hari-hari terakhir ramdhan dan selamat hari raya.. maaf zahir batin.. echa busy sgt but i do have heaps of photo to be upload..huhuh..anyway thanks to everyone yg masih sudi singgah menyinggah ..thanks heapss.. salam manis, echa azman View this Fotopage entry
Abah Along
Latest entry:Makan2 Sambil Melihat Matahari Terbenam........
Sesekali abah ajak kekawan bertenang-tenang fikiran.....duduk tepi pantai sambil melihat matahari terbenam...sambil makan2.... jom kita tengok... cantiknya langit tu ciptaan ALLAH...... Ada yg ambil kesempatan berdua2an sambil berpuitis memadu janji untuk masa depan......( hanya untuk org bukan islam shj)....kalau islam tak leh duduk berdua2an...hahahah apa lagi order le makanan.......Tom Yam panas...ke..... banyak gerai2 menyediakan makanana yg enak2.... aduh sedapnya makan..... View this Fotopage entry
gila nyanyi
Kamariah Kamarudin
[qu ote] Mai = rajin gak mai berkebun,---beli bwg merah ambil yg kchil sekali sebesar jari2 kita tu & tanam kan, insaallah akan tumbuh,dan jgn lupa bagi baja tahi ayammmmm :-D Zakiah = Welcome back sis...mmg lah sejuk tgn ni dok kat luar nogori..belum lagi winterrr kalau winter berkedut lah tangan ni heheheee :-D Madiha = salam disambut gan gembira ;-) bwg merah ni manis, sebab tu akak suka menanamnya, lagi pun snang aje tanam nya cucuk dlm tanah... taruh baja... biarkan...beberapa bulan ... View this Fotopage entry
BERSAMA PAPA & KAWANNYA JOOST
Melayu Tasmania
Latest entry:Mt Wellington
View this Fotopage entry
IMG_1597

View this Fotopage latest entry
Lee Lin
View this Fotopage latest entry

© Pidgin Technologies Ltd. 2016